Необходимо ли ни е килимче за игра?

2 юли 2022
Необходимо ли ни е килимче за игра?

ДА, да и още веднъж ДА 

  • Килимчето за игра е най - сигурното място за отглеждане на бебе. На мекото и удобно килимче на земята мама ще е спокойна, че бебето няма как да се обърне и да  падне от спалнята или дивана. Килимчето на земята осигурява сигурност и спокойствие на майката, докато бебчето подобрява двигателните си умения на земята, където е най - подходящото място за това. 

  • За новородени бебчета килимчето е прекрасно място, където може да направите масажа на бебето, за да подобрите тонуса на мускулите му, а също така мама може да го използва за упражнения и йога.

  • С дебелина от 1 см килимчето предпазва нежните коленца от наранявания, когато бебето се учи да лази. Има силно изразен релеф, за да не се подхлъзва детето и също така килимчето да не се пързаля по подовата настилка. Подходящо за всякаква подова настилка. 

  • Килимчето омекотява при падане, когато детето се учи да се изправя. С напредване на новите умения около 9-10ти месец децата започват да се учат да се изправят, това е свързано с множество падания и удряния на главичката. Килимчето е направено от специална XPE пяна, която омекотява при удар и детето не усеща болка при падане.

  • През зимата килимчето изолира чудесно от студения под, придава топлина и уют на дома и мама е спокойна, че бебчо играе на земята, където е перфектно изолирано дори и при гранитогрес.

  • Килимчето е водоустойчиво, не попива течности и няма миризма. При обилни лигички от зъбоникнене, при захранване и при приучаване на гърне килимчето е чудесен помощник за отглеждане на бебче. 

  • Лесно и бързо за почистване, просто с мокра кърпа или препарат за играчки, защото знаем колко малко и ценно е свободното време на всяка майка.

  • Килимчето е двулицево. Когато бебето е отегчено и мрънка, просто обърнете другата страна на килимчето и детето ще се заинтригува от красивите цветове и всички интересни картинки ще привлекат вниманието на малкия откривател на света.

  • При баба и дядо, на плажа, в гората сред природата или просто на гости на приятели, килимчето е в компактен размер така че да бъде навсякъде с вас, за да може бебчо да се чувства винаги като у дома си.

  • Чудесен подарък за всички мами, които очакват бебе, за половин годинката или просто без повод. Със сигурност с този подарък няма да останете не забелязана и ще бъде ползван дълго време при отглеждането на бебето.

   

  В нашият онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от килимчета за игра с различни размери спрямо мястото, което имате и с разнообразие от десени, за да може да изберете най - подходящото за вас и вашето бебче. 

   

  Килимчето за игра е незаменима покупка, която всяка майка трябва да има! Изберете вашето сега!

4 август 2023 Ръководство за родители - Безопасност на играчките

Играчките са от съществено значение за развитието на нашите деца. С повод или без, всяко дете получава купища подаръци, които по една или друга причина могат да се окажат опасни за него. За да предпазим децата от тези опасности, е необходимо да знаем какви са те и какво да гледаме при покупка на играчка. В тази статия сме описали най-често срещаните опасности, като сме добавили и съвети към родителите, които да следват, когато избират играчка за децата.

прочети още

4 юли 2023 7 предимства на килимчето за игра, които ще са от полза на всеки родител

Чудите ли се дали да вземете килимче за игра на Вашето бебе? Ако продължавате да мислите дали наистина имате нужда от него, то тази статия е именно за Вас. В нея ще разгледаме предимствата на тези килимчета и защо е важно всяко дете да разполага с такова

прочети още

30 май 2023 Как да играем с деца на възраст 18-24 месеца и кои играчки са подходящи за тях?

Всеки период от растежа на детето е изключително важен за неговите родители. Често те се сблъскват с въпроси като "как да играя с детето си?", "как да помогна на детето си в неговото развитие?" или "кои играчки за подходящи за моето дете?". В тази статия сме събрали отговорите на тези и други въпроси, като сме включили и предложения за образователни играчки, които малчуганите обожават.

прочети още

16 февруари 2023 Що е то играчки с отворен край и какво трябва да знаем за тях

Играчките са предназначени да се играe с тях, но те също могат да насърчават умения, които са жизненоважни за развитието на вашето мъниче. Играчките с отворен край са тези играчки, които насърчават игрите с отворен край, а това са тези вид игри, които вдъхновяват децата да използват въображението си, помагат им да решават проблеми, да мислят нестандартно и да бъдат креативни. Това е начин за изследване на света, практикуване на реални житейски умения или справяне с емоциите и ежедневието.

прочети още

29 октомври 2022 Пъзели - кога да започнем и с какво са полезни

Пъзелите имат изключително много ползи върху развитието на малчуганите и подрепят много от етапите, през които преминават. Често родителите се чудят кога е добре да започнат с реденето на пъзелите и отговора е един – веднага, щом детето прояви интерес. Опитвайте първо с по-лесни, с по - малко елементи и с времето усложнявайте. Не се водете по това за каква възраст са предназначени, а помислете за интереса и възможностите на собственото ви дете.

прочети още

26 октомври 2022 Подходящи играчки за деца на възраст от 12 до 18 месеца

Всяка възраст, през която преминават нашите деца е вълнуваща и носи със себе си нов наниз от умения, които детето усвоява. Ние сме щастливци, защото наблюдаваме това развитие от първия ред и можем да бъдем активни участници в порастването на децата си. Често се запитваме какви играчки да осигурим на детето си, за да се чувства добре, за да играе активно и да се образова. В тази статия ще намерите подходящите играчки, които нашите специалисти препоръчват за развитието на дете на възраст от 12м до 18 месечна възраст.

прочети още

20 октомври 2022 Идеи за игри през есента - домашно творчество за цялото семейство

Есента е любим сезон на малки и големи. Изпълнена с голямо разнообразие от цветове, топлината на слънчевите лъчи, есента ни зарежда с положителни емоции за предстоящите зимни месеци. През този сезон природата ни предлага разнообразни материали, с които можем да творим и учим у дома, дори само ако използваме малка част от своето въображение. Игрите у дома изграждат силна връзка между детето и родителите и дават на детето увереност в активностите. Във всеки дом има толкова много играчки, родителите се чудят какво все още да купят и как да направят така, че детето да играе по-дълго време с тях. Но често ставаме свидетели на това как една обикновена пръчка или камъче могат да предизвикат у децата по-голям интерес, отколкото някоя играчка. Именно за това ще прочетете в следващите редове: игри и творчество с есенни материали.

прочети още