Често задавани въпроси (FAQ)

Термоизолиращи ли са килимчетата? Предпазват ли от студения под?

Материала е XPE, това представлява микропорста гума, която е чудесен изолатор и освен, че предпазва децата от студеният под през зимата, също така и омекотява, когато детето падне на земята. Подходящо е да се ползва както на ламинат, така и на гранитогрес. Идеално предпазва детето от студения под през зимните месеци.

Безвредни ли са килимчетата?

Килимчетата са напълно безвредни, не съдържат вредни съставки и не са третирани с вредни бои, което ги прави противоалергични. Материала XPE, представлява микропореста полиетиленова пяна, която има много висока плътност. Колкото по - голяма е плътността / дебелината/, толкова по - добре предпазва детето при падане от удар по главичката и тялото. 

XPE пяната е безвредна, не токсична, което я прави чудесно място за развитие и игра на бебета от най - ранна възраст. Килимчето може да се ползва още от раждането на бебето. Тя е бързо набиращ популярност продукт, нов екологично безопасен материал и може да се рециклира. 

Как се почистват килимчетата за игра?

Всяко килимче е водоустойчиво и може да се почиства с препарат за детски играчки, мокра кърпа, парочистачка на ниска степен и прахосмукачка / като се внимава да не се надраска, защото е от пяна/. Когато получите килимчето е добре първоначално да почистите добре с препарат за играчки и суха кърпа, след което може да поддържате с мокра кърпичка. 

Подходящо ли е килимчето за лазещи бебета?

Дебелината и мекотата на материала не позволяват детето да усети твърдия под, поради тази причина килимчето е подходящо и за лазене / предпазва колената от наранявания/.  От двете страни има силно изразен антислип ефект, който не позволява детето да се пързаля когато лази и също така килимчето да не се пързаля по ламинат/плочки. 

Водоустойчиво ли е? Вода или детски лигички попиват ли в него?

Килимчето е водоустойчиво, което е голям плюс за малки бебета, които понякога повръщат или имат лигички. Килимчето е със специален горен слой, който не попива течностите и може лесно да забършете с мокра кърпа. Също така е подходящ и за деца, който се учат да се хранят сами, дори и да изцапат пода, бързо и лесно може да почистите без да остават петна. 

Драскат ли издутите антислип ефекти?

Килимчето е с изразен антислип ефект, който е специално изработени за меката бебешка кожа и не надраскват и не нараняват коленцата на детето. Килимчето е създадено специално за бебета и техните нужди, затова и ръбовете са заоблени. Килимчето е изработено от пяна и е меко и приятно на допир. 

 

Килимчето пързаля ли се на ламинат или плочки /гранитогрес/?

Не, килимчето не се пързаля. Има специален антислип ефект, леко издадени грапавини, които помагат килимчето да не се пързаля на ламинат или плочки. Също така детето не се пързаля при лазене, което го прави много подходящо за лазещи бебета. 

Как изглежда сгъваемото килимче? На няколко части ли е?

Сгъваемото килимче представлява едно голямо килимче, което е сгънато на две и след това на хармоника. Размерите в сгънато състояние са 90 см х 45 см х 10 см. 

В какъв период мога да върна продукт от вашият сайт, ако не е това което съм очаквала?

Всички поръчки, направени през нашият сайт могат да бъдат върнати след предварителна уговорка по телефона или имейл в рамките на 14 дни след като е направена поръчката. След като получим продукта и е във вида, в който сме го изпратили, по банков път в рамките на 2-3 работни дни ще ви върнем парите за поръчката. В случай, че не сте доволни от продукта е необходимо да го изпратите за ваша сметка, тъй като сте имали възможност да го видите и в офис на куриер. Всички поръчки изпращаме с опция преглед. 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас