Подходящи играчки за деца на възраст от 12 до 18 месеца

26 октомври 2022
Подходящи играчки за деца на възраст от 12 до 18 месеца
Всяка възраст, през която преминават нашите деца е вълнуваща и носи със себе си нов
наниз от умения, които детето усвоява. Ние сме щастливци, защото наблюдаваме това
развитие от първия ред и можем да бъдем активни участници в порастването на децата
си.
Често се запитваме какви играчки да осигурим на детето си, за да се чувства добре, за
да играе активно и да се обогатява. Не на последно място остава въпроса за игрите –
какви, как и колко точно да бъде дневната доза от тях, за да бъдем спокойни, че сме
изпълнили задачата си като родители. 
 
 
Играчки за деца 12 - 18 месеца
 
 
Най-естественото за всяко дете в тази възрастова категория е да играе и да се движи. На този етап то усилено опознава света, иска да го покори и по всякакъв начин се опитва да постигне това.
 
За децата на възраст от 12 месеца до 18 месеца е полезно да се предлагат играчки, които имат различни функции и биха могли да се използва по различен начин.
 
В тази статия ще ви дадем няколко подходящи играчки за децата на тази възраст:
 
1. Сортери, кубчета, дървени пъзели
 
Една от първите играчки, които предлагаме на малкото дете е сортер. Има най - различни сортери по - големина и размер, но за тази възраст са подходящи най - лесните сортери. Сортера помага на детето да се запознае с различните форми и цветове, текстури и да развие логическото мислене. То може да строи кули от тях, може да ги сортира по
цвят, да прави заграждение на други играчки, би могло да крие под тях малки предмети и какво ли още не. Детската фантазия е огромно поле, което се развива с бързи темпове, а ние като родители трябва да подкрепяме този процес.
 
В нашият онлайн магазин може да намерите сортери подходящи за деца на тази възраст. 
 
Дървен Монтесори Сортер
 
 
2. Играчки за Нанизване / Низанки/ 
 
Други полезни играчки са всички онези, които могат да бъдат нанизвани (независимо дали вертикално или хоризонтално). Те ще помогнат на детето да усъвършенства своята пространствена ориентация, координацията око-ръка, ще подобрят фината моторика и ще позволят на детето да проследи причинно-следствената връзка от играта. Това е низанката, която може да намерите в нашият магазин. 
 
Низанки
 
 
 
 
3. Бизи бордове/ Активни дъски
 
Те са абсолютен фаворит на децата, защото по нищо не приличат на играчка, а знаем, че това е ключово за децата. Те обожават да играят с предмети от ежедневието, много често любимите игри се крият в кухненските шкафове, в кутиите за обувки, различни закопчалки и всички предмети на домакинството ни. 
 
Бизи бордовете задоволява любопитството на децата за предметите, които искат да опознаят, но по една или друга причина нямат достъп до тях. 
 
 
Ние ви предлагаме Бизи Борд с различни закопчалки. С помощта на този бизи борд с различни закопчалки, ципове, връзки и копчета детето ще може да практикува дейности, които ще са от важно значение в бъдеще. Ще се научи да отваря цип, да отваря различни видове закопчалки, за промушва връзка и да откопчава и закопчава копчета. Бизи борда е много подходяща играчка и по време на път. 
 
 
4. Музикални играчки 
 
Музикалните играчки истински забавляват децата. Те им дават възможност да започнат да пеят, да развиват речта,
да провокират имитацията, а и предизвикват положителна нагласа у детето. От важно значение е музикалните играчки, които предлагаме на децата да бъдат на майчиния език на родителите, така детето още повече ще свиква с речта. По този начин играчката наистина ще бъде полезна за Вашето дете.
 
Много често родителите не харесват музикалните играчки, защото са твърде шумни. Всички музикални играчки, които се предлагат в нашият сайт са с регулация на звука и по - голяма част от тях са на български език с любими мелодии. 
 
 
Музикални играчки
 
 
 
5. Предмети за сортиране 
 
 
В последната категория ще включим предмети, които са от бита и ежедневието, но с които бихте могли да развиете различни компоненти у детето. Ежедневно може да осигурявате на детето си предмети за сортиране и категоризация. Например в единия кош слагаме животните, а в другия количките и т.н.
 
Децата обожават да пресипват хранителни продукти като боб, леща, макарони и други подобни. Важно е тук да
подберете правилно големината на предметите, според възрастта на детето. Осигурете едри монети, които детето да поставя през тесен отвор в касичка. Тези активности ще въвлекат малкото човече в света на заниманията и ще развие вниманието и концентрацията му.
 
 
Каквито и играчки да предложите на своете дете не забравяйте да играете заедно, да му говорите, да пеете, да показвате близост и да се забавлявайте. Бъде онзи родител, който е бил свидел на различите етапи, през които е преминало детето, като в същото време сте дали пространство и въздух да опознава заобикалящия го свят самостоятелно.
 

11 юни 2024 Колело за баланс - какви са ползите от него?

Първото колело носи много щастие в живота на малкото дете. Докато някои деца все още имат велосипеди с помощни колела като първи велосипед, колелетата за баланс се превръщат в най-популярния начин да запознаете детето си с удоволствията от карането. Велосипедите за баланс имат седалки като обикновените велосипеди, но нямат педали. За да се движат с баланс колелото, децата трябва да се бутат напред, използвайки краката си. Този начин на каране ги учи как да балансират и им помага да се научат бързо и лесно да карат обикновено колело. В тази статия ще научите повече за ползите за развитието на детето и връзката между моторните умения и велосипедите за баланс.

прочети още

30 април 2024 9 причини, поради които да си вземете килимче за игра

Все още ли се чудите защо да си вземете килимче за игра? В тази статия събрахме само 9 от многобройните предимства на сгъваемите килимчета и ги описахме кратко и ясно, за да ви помогнем да разберете какви са ползите от тях.

прочети още

19 април 2024 За каква възраст са подходящи килимчетата за игра?

Чудите ли се кога можете да вземете килимче за вашето бебе? Или пък как едно малко бебе би могло да прекарва време върху килимчето? Тук ще откриете отговорите на тези въпроси, а също и как можете да използвате килимчето спрямо различните възрасти на детето.

прочети още

22 февруари 2024 Активна гимнастика - какви са нейните предимства и как помага за развитието на бебето?

Знаем много добре колко е важно бебето да развие най-важните си сетива от още от раждането: слух, зрение, допир. Играчка, която може да му помогне с това, са бебешките активни гимнастики, чиито предимства могат да са изключително много. В нашата статия ще намерите и практически съвети как да използвате активната гимнастика в ежедневната игра с вашето бебе. Ще научите как да адаптирате играчките към възрастта на детето си, как да се грижите за хигиената на активната гимнастика и как да създавате разнообразни и интересни дейности за вашето бебе.

прочети още

29 януари 2024 Палатка за игра Типи - любимото място за игра на всяко дете

Типи? Дали това е място за игра на индианци? Съвсем не! Палатката може да бъде вдъхновение за много други игри: да се превърне в палатка за експедиция на пътешественик, къща за кукли и плюшени мечета или мистериозна пещера. Или просто на удобно място за вашето бебе, където да подремне. Научете още интересни подробности за така любимите на всяко дете палатки Типи в нашата статия.

прочети още

29 януари 2024 Безопасност на децата или защо са ни необходими предпазители у дома

Абсолютно сигурно е, че приоритет на всеки родител е безопасността на детето му. Когато децата започват да опознават света и любопитството е тяхната водеща сила, всеки от нас се чуди как да обезопаси евентуално опасни шкафове, хладилник, врати, прозорци и други подобни. В тази статия ще разберете как да осигурите безопасността на детето и защо е необходимо да използваме предпазители у дома.

прочети още

11 януари 2024 Сензорни играчки за бебета и техните предимства

Не всеки родител е запознат какви точно за предимствата на така наречените сензорни играчки за бебета. Краткият отговор на въпроса "Какво е сензорна играчка" е: "Това е една играчка с много елементи с различни текстури, цветове и функции, които спомагат за развитието на детето както в когнитивен аспект, така и във физически." В тази статия ще откриете още за предимствата на сензорните бебешки играчки.

прочети още

2 октомври 2023 Необходима ли е кошара за игра ? Плюсове, минуси и какво наистина трябва да знаем

Чудите ли се къде да поставите Вашето пълзящо или прохождащо бебе и то да бъде в безопасност, за да можете да свършите някаква работа вкъщи? Тогава може би сте се замислили да си вземете кошара за игра. И в този случай неизбежно Ви връхлитат мислите "необходима ли е детска кошарка? Какви са нейните плюсове и минуси? Има ли друга алтернатива, която можете да използвате?" Тази статия ще Ви даде отговорите на тези въпроси и ще Ви даде допълнителна информация за детските кошари за игра.

прочети още

4 август 2023 Ръководство за родители - Безопасност на играчките

Играчките са от съществено значение за развитието на нашите деца. С повод или без, всяко дете получава купища подаръци, които по една или друга причина могат да се окажат опасни за него. За да предпазим децата от тези опасности, е необходимо да знаем какви са те и какво да гледаме при покупка на играчка. В тази статия сме описали най-често срещаните опасности, като сме добавили и съвети към родителите, които да следват, когато избират играчка за децата.

прочети още

4 юли 2023 7 предимства на килимчето за игра

Чудите ли се дали да вземете килимче за игра на Вашето бебе? Ако продължавате да мислите дали наистина имате нужда от него, то тази статия е именно за Вас. В нея ще разгледаме предимствата на тези килимчета и защо е важно всяко дете да разполага с такова.

прочети още

30 май 2023 Как да играем с деца на възраст 18-24 месеца и кои играчки са подходящи за тях?

Всеки период от растежа на детето е изключително важен за неговите родители. Често те се сблъскват с въпроси като "как да играя с детето си?", "как да помогна на детето си в неговото развитие?" или "кои играчки за подходящи за моето дете?". В тази статия сме събрали отговорите на тези и други въпроси, като сме включили и предложения за образователни играчки, които малчуганите обожават.

прочети още

16 февруари 2023 Що е то играчки с отворен край и какво трябва да знаем за тях

Играчките са предназначени да се играe с тях, но те също могат да насърчават умения, които са жизненоважни за развитието на вашето мъниче. Играчките с отворен край са тези играчки, които насърчават игрите с отворен край, а това са тези вид игри, които вдъхновяват децата да използват въображението си, помагат им да решават проблеми, да мислят нестандартно и да бъдат креативни. Това е начин за изследване на света, практикуване на реални житейски умения или справяне с емоциите и ежедневието.

прочети още

29 октомври 2022 Пъзели - кога да започнем и с какво са полезни

Пъзелите имат изключително много ползи върху развитието на малчуганите и подрепят много от етапите, през които преминават. Често родителите се чудят кога е добре да започнат с реденето на пъзелите и отговора е един – веднага, щом детето прояви интерес. Опитвайте първо с по-лесни, с по - малко елементи и с времето усложнявайте. Не се водете по това за каква възраст са предназначени, а помислете за интереса и възможностите на собственото ви дете.

прочети още

20 октомври 2022 Идеи за игри през есента - домашно творчество за цялото семейство

Есента е любим сезон на малки и големи. Изпълнена с голямо разнообразие от цветове, топлината на слънчевите лъчи, есента ни зарежда с положителни емоции за предстоящите зимни месеци. През този сезон природата ни предлага разнообразни материали, с които можем да творим и учим у дома, дори само ако използваме малка част от своето въображение. Игрите у дома изграждат силна връзка между детето и родителите и дават на детето увереност в активностите. Във всеки дом има толкова много играчки, родителите се чудят какво все още да купят и как да направят така, че детето да играе по-дълго време с тях. Но често ставаме свидетели на това как една обикновена пръчка или камъче могат да предизвикат у децата по-голям интерес, отколкото някоя играчка. Именно за това ще прочетете в следващите редове: игри и творчество с есенни материали.

прочети още

2 юли 2022 Необходимо ли ни е килимче за игра?

Килимчетата за игра са най - добрият помощник при отглеждане на бебе и са дългосрочна покупка, която може да използвате от раждането на бебето до 2-3 годишната му възраст. Килимчето осигурява сигурност и спокойствие на майката и развива сензорното възприятие и двигателните умения на бебчетата. Килимчето е незаменима покупка, която всяка майка трябва да има!

прочети още